Carel van Nijnatten

Toen Carel in 1994 met de VUT ging, kreeg hij van zijn vrouw en kinderen een aquarel-set. Hij riep immers al jaren: ‘Ik wou dat ik dat ook kon: schilderen.’

Na twee cursussen en een jaar zelfontplooiing besloot hij lessen te gaan volgen aan de Teken en Schilderacademie Leonardo da Vinci in Spijkenisse. Naast aquarelleren leerde hij daar ook schilderen met olieverf en acryl. Ook het werken met pastelkrijt is hem niet vreemd.

Ongeveer 12 jaar geleden werd hem, vanuit het Afasie-centrum Capelle aan den IJssel, gevraagd of hij een in Hoogvliet op te starten cursus Schilderen met Afasie wilde begeleiden. Een uitdaging.

Inmiddels geldt voor zowel Carel als de cursisten dat kan niet, niet bestaat. Alles is mogelijk, want schilderen is een geweldige uitingsvorm.

Carel vat doel als volgt samen: ‘Een proces van “Zou ik dit ook kunnen… tot YES!” Dat is wat ik wil laten zien, laten weten en laten voelen.’

Inmiddels vindt de cursus plaats in revalidatiecentrum de Vier Ambachten te Spijkenisse, waar de cursisten ook wel eens exposeren.

Foto: © Roel Dijkstra Fotografie/ foto genomen door Marc Heeman.