Kunstenaars

Martje van der Heide
 

Martje van der Heide

Martje studeerde aan de Corcoran School of Art in Washington. Een groot deel van haar leven woonde en exposeerde ze in het buitenland. In Nigeria en India gaf zij ook schilderlessen. Mijn kennis doorgeven aan de cursisten is dankbaar werk. Wanneer ik mij verplaats in hen, en bedenk dat afasie ook mij kan overkomen, hoop ik dat iemand voor mij hetzelfde zou doen. Ik vind het heerlijk om te schilderen, het neemt zoveel concentratie, ik kan even nergens anders aan denken. Dit gevoel gun ik ook de cursisten met afasie; zo met het materiaal verbonden zijn dat je even weg bent van de harde realiteit.
www.martjevdh.com

Mickey Philips
 

Mickey Philips

Mickey Philips studeerde in 2012 af aan de kunstacademie in Utrecht. Mijn richting was grafisch ontwerp. Mijn afstudeerwerk werd keramiek. Pas toen ik los kon laten wat ik moest doen, vond ik wat ik wilde doen. Wanneer ik helemaal ontspannen werk vergeet ik alles om me heen. Dat is iets wat ik graag wil meegeven in het atelier. Doe het voor je zelf. Het kost tijd om er achter te komen wat fijn werken is en wat je graag zou willen doen en leren. We zijn niet op zoek naar de nieuwe van Gogh. Maar als die er tussen zit laat ik het wel weten natuurlijk!
www.mickeyphilips.nl

Janko Berman
 

Janko Berman

Janko Berman, beeldhouwer, spreekt uit ervaring. Evenals Marline kreeg hij op jonge leeftijd afasie. Ik kan mijn beroep nog uitoefenen. Een beeld spreekt voor zich. Daar hoef je niet over te praten. Voor mijzelf is kunst nu een nog belangrijkere uitlaatklep. Het werken met mensen die afasie hebben is goed. Ik begrijp wat ze doormaken. En ik zie enorme ontwikkelingen. Mensen die steeds behendiger met links werken bv.

www.jankoberman.nl

Hanneke Franken
 

Hanneke Franken

Op woensdagmiddagen geeft Hanneke Franken les. Hanneke is filosofe en volgde een opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Over haar werk in ons atelier: Tekenen en schilderen gaat over verbeelden. Er zijn even geen woorden nodig. Je kunt ermee uitdrukken wat je bedoelt. Als je afasie hebt is juist dat op andere manieren vaak problematisch. En het schilderen is leuk. Gewoon een fijne afleiding.

www.hannekefranken.nl

Guy Swart
 

Guy Swart

Guy Swart koos begin jaren negentig definitief voor zijn grote passie, het schilderen. Guy is autodidact en nam bij diverse mensen les. Zijn eigenzinnige stijl komen in zijn werk en het lesgeven tot uiting. In het begin is het vaak zoeken. Wat kan iemand, en wat wil iemand? Want als je geen woorden meer kunt gebruiken moet je op andere manieren elkaar leren begrijpen. Het is leuk om te zien hoe dat steeds beter lukt.

www.guyswart.nl