Bas is onze nieuwe begeleidende kunstenaar

Een nieuwe begeleidend kunstenaar is recent begonnen in ons atelier in Amsterdam. Bastiaen Vries begeleidt vanaf nu ieder dinsdagochtend een groep mensen met afasie.

Bas tekent en schildert veel, voornamelijk portretten in olieverf. Hij volgde de mode-academie Montaigne (het huidige AMFI) en is al jaren in de mode werkzaam. Modeontwerpen doet hij ook graag omdat het een creatief proces is en het ondersteunen van ontwerpers geeft hem veel voldoening.

‘Het voelt bijzonder dat ik eraan kan bijdragen dat mensen met afasie kunst kunnen scheppen in een ontspannen en creatieve omgeving. Als creatieveling weet ik als geen ander hoe fijn en mooi het is om jezelf te kunnen uiten via de creatie.’

Inspiratie

Op zijn website kun je het mooie werk van Bas bekijken. Daar vertelt hij ook dat zijn overgrootvader, die op hoge leeftijd nog steeds olieverfschilderijen maakte, een belangrijke inspiratiebron voor hem was. ‘Ik kan me herinneren dat hij landschappen en portretten schilderde toen ik hem als kind bezocht. Mijn moeder is ook een inspiratiebron voor me door de tekeningen en schilderijen die ze maakte. En dat ze daar tijd voor vrijmaakte ondanks dat ze druk was met haar werk voor het Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging (IAV) en de opvoeding van twee kinderen.’