Birgitta van Geel

Birgitta van Geel studeerde in 1977 af aan de stadsacademie te Maastricht. In 1982 rondde ze de opleiding MO handvaardigheid af.

‘Na een periode van werkzaamheden in jeugdgroepen, het onderwijs, bedrijf en gezin, ben ik in de jaren 2000 een andere weg ingeslagen. Ik ging werken vanuit mijn atelier, waar ik mensen individueel of in een groep begeleid.’

‘Na een periode ervaring opdoen met mensen met afasie in Afasiecentrum Hoensbroek, besloot ik een schildergroep voor mensen met afasie te beginnen. April 2015 startte de eerste groep.’

‘Creatief bezig zijn op een plezierige en ontspannen manier, vind ik belangrijk. Verder is een goede sfeer in de groep erg belangrijk.’

‘Iedere deelnemer kiest zijn eigen weg wat betreft onderwerp en techniek. Ik loop mee op die weg en help oplossingen bedenken als er hindernissen zijn. Zoeken naar de juiste techniek, een aanpassing van werkwijze of keuze van materiaal, vind ik een uitdaging.’

Het doel is dat de deelnemer kan uitdrukken wat hij wilt. Dat hij zich goed voelt bij het bereikte resultaat en er trots op kan zijn.’