Corine van Ravenstein

‘Als kind was ik al vaak creatief bezig met tekenen, schilderen en knutselen. Na de schilderschool, waar de nadruk gelegd werd op techniek, ben ik naar de kunstacademie in Breda gegaan, waar ik meer de creatieve kant kon ontwikkelen.’

‘Ik werk veelal in musea waar ik meewerk om tentoonstellingen te realiseren. Daar zie ik veel kunst die mij inspireert. Ook werk ik in mijn atelier. Mijn werken ontstaan veelal vanuit mijn proces, wat ik beleef en ervaar. Dat zet ik om in beeld. Het materiaal is daarbij ondergeschikt. Zo kan het een schilderij zijn, een installatie of een collage. Gewoon maar doen, wat experimenteren en laten ontstaan. Een werk is pas af als ik voel dat het af is. Iets creëren geeft mij een gevoel van vrijheid.’

‘Ik heb gemerkt dat mensen zich onder allerlei omstandigheden kunnen aanpassen. Om verder te kunnen groeien en nieuwe mogelijkheden te ontdekken, heb je je creatieve vermogen nodig.
Zo ook bij mensen met afasie. Ik hoop bij te dragen aan het stimuleren om anders te kijken en dus het “nieuwe” te zien, zodat je dat mee kan nemen in je leven. En hoe kan je dit beter dan met schilderen: een ontspannende manier om te ontdekken.’

Corines werk is te zien op Instagram.