Een middag Verbinding met kunst

In Atelier Birgitta van Geel, het afasie-atelier in Sittard, vond maandag 10 juli een bijzondere bijeenkomst plaats voor alle deelnemers. Nicole Geilen gaf namelijk een gastles Visual Thinking Stategies.

Eigenlijk zouden de deelnemers van het atelier het museum Het Nieuwe Domein bezoeken, maar dat kon door verbouwing helaas niet doorgaan.

Nicole Geilen, die een rondleiding zou geven door het museum, was bereid naar het atelier te komen. Samen met Birgitta bereidde ze de middag voor. Van 14.00 tot 16.00 uur gaf ze een gastles Visual Thinking Strategies.

Foto: Corinna Sipkema.

Zelf zegt Nicole daarover:
‘Ik ben gefascineerd hoe je kunst persoonlijk kunt waarnemen en interpreteren. Met kijk- en denkmethodieken leer ik mensen om verbinding te maken met kunst. Ik geloof dat we allemaal kunst kunnen gebruiken als hulpmiddel om te vertragen, om persoonlijke, communicatieve vaardigheden te ontwikkelen en om creatief te denken.’

‘Ik houd ervan mensen te helpen verbindingen te leggen met kunstwerken en met elkaar, door middel van gesprekken op basis van kunst en objecten.’

Foto: Corinna Sipkema.

De groep was groter dan normaal. De inrichting van het atelier was voor de gelegenheid aangepast. Iedereen kon in rust de les volgen.

Nicole nodigde de deelnemers uit om te vertellen wat ze zagen. Er ontstonden mooie gesprekken. Na de middag waren er alleen enthousiaste reacties.

Corinna Sipkema.