Ellen koos voor een prachtig schilderij van Aad

Ellen, logopediste in Reade, vierde onlangs haar 40-jarige jubileum. Als cadeau ontving Ellen een geldbedrag dat ze aan ons afasie-atelier schonk.

Wij danken Ellen, die altijd zo betrokken is bij haar revalidanten en ons atelier, voor haar hartverwarmende gebaar. In ruil voor haar schenking heeft Ellen een mooi schilderij van Aad uitgekozen om thuis op te hangen. De trotse schilder voelde zich vereerd.

Aad schilderde al voordat hij afasie kreeg en Ellen zijn logopedist werd. Ellen heeft Aad weer aan het schilderen gekregen en heeft hem bij ons geïntroduceerd.

Ellen en Aad. Foto: Martje.

Ellen liet weten erg blij te zijn met haar schilderij:
‘Al voordat het schildersatelier bestond wist ik dat het zo fijn is voor mensen met afasie om tijd te besteden aan iets wat niet steeds taal en kunnen spreken van je vraagt. Dus wat vond ik het fijn dat het atelier op dat mooie plekje op de Brouwersgracht kwam. En dat groeide maar en dat groeide maar. En nu zijn er op veel plekjes in het land afasie-ateliers die door de Stichting mede mogelijk worden gemaakt.’

‘Toen ik er die woensdag in november weer eens was, merkte ik opnieuw de hartverwarmende sfeer. Het bij elkaar betrokken zijn: de schilders (of beeldhouwers) met afasie, de kunstenaars, de vrijwilligers…’

‘Het schilderij dat ik heb uitgekozen, kende ik al. Het hing eerder op een expositie die een aantal jaar geleden in Reade was, het revalidatiecentrum op de Overtoom waar ik dus al zo lang werk. Daar leerde ik ook Aad kennen. In de loop van zijn revalidatietijd ontdekten we wat een goede schilder hij is. Met superprecisie en eindeloos geduld maakt hij zijn schilderijen. Nu dus al een tijd bij Stichting Marline Fritzius, met hulp van begeleidend kunstenaar Martje van der Heide.’

‘Ik bof dat ik nu een echte Aad aan de muur heb hangen. Dank daarvoor!’