Hilde Schaap

Hilde Schaap is geboren in Amsterdam. Ze is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en doceert beeldende kunst. Hilde heeft wereldwijd tentoonstellingen gehad.

Al ruim acht jaar geeft ze les in zorgcentrum Lindendael aan mensen met afasie. Maar ook elders is Hilde actief als docent, zoals in de Blauwe Schuit in Hoorn.

Als kunstenaar is Hilde moeilijk in een categorie te plaatsen, ze heeft veel interesses en haar werk is ontwikkeld langs verschillende grote thema’s: de innerlijke wereld, de buitenwereld en hoe de creatie van een kunstwerk de uiteindelijke compositie beïnvloedt.

Haar werk is een proces waarin ze de toekomst ontdekt en haar innerlijke zelf verkent.

‘Het is belangrijk om je op het proces te concentreren in plaats van naar het resultaat te kijken zonder na te denken over het proces. De angst om als een mislukking te worden beoordeeld, maakt mensen bang om te innoveren en naar de toekomst te kijken’.

Energie en beweging zijn een van de speerpunten van haar werk. Hilde houdt ervan beweging te onderzoeken. Want, ‘zelfs als je stilstaat, is je lichaam in beweging,’ vindt de kunstenaar.

Het contrast tussen bewegen en stilstaan benadrukt Hilde door het gebruik van lijnen: experimenteren met vorm en kleurdiepte.

Website Hilde.