Kerstboom van Koos

In ons atelier komen we al goed in de kerstsfeer, dankzij de kerstboom die er sinds kort staat. Deze kregen we van onze eigen Kerstman Koos. Die had hij achter op de fiets meegenomen vanuit Nieuw Sloten.

‘Koos is dol op kerst. Sfeer vindt hij heel belangrijk en hij vindt dat er in het atelier een kerstboom hoort te staan,’ zegt zijn vrouw Saskia.

‘Vorig jaar heeft Koos ook een kerstboom in het atelier neergezet, maar daarna kwam de lockdown. Gelukkig heeft Hanna er toen nog van kunnen genieten, want die werkte wel eens in het atelier. Dus daar was Koos blij mee. Thuis hebben we trouwens nog geen boom staan, maar dat komt nog wel,’ zegt Saskia met een glimlach.

Koos, Berna en Janko.

Koos kreeg in oktober 2020 een herseninfarct en heeft afasie. Sinds maart 2021 komt hij gezellig in ons atelier aan de Brouwersgracht boetseren. Koos maakt prachtige, kleurrijke dieren van keramiek. ‘Koos houdt de dingen graag zo kleurrijk en vrolijk mogelijk. Hij bekijkt alles met een positieve blik en is dankbaar voor wat hij, ondanks zijn beperking, allemaal nog kan: lopen, fietsen en kleien.’

De kerstboom werd opgetuigd door vrijwilliger Berna en Janko, de begeleidend kunstenaar van Koos. Wij zijn er blij mee en blij met onze eigen Kerstman.