Markus

Markus is geboren in 1963 te Amsterdam. Als gepassioneerd architect werkte hij aan vele projecten zowel in Nederland als buitenland. Daarnaast was hij ook een fanatiek sporter en deed aan hardlopen, zeilen en schaatsen.

Voor de uitvoering van een project vertrok hij met zijn gezin in 2009 voor een korte tijd naar Shanghai in China, dit werd uiteindelijk een periode van ruim zeven jaar. Een indrukwekkende tijd waar hij aan interessante, grootschalige projecten werkte. Ook het leven in een andere cultuur maakte grote indruk.

Kerst 2016: tijdens een duikvakantie in Indonesiƫ sloeg het noodlot toe. Een ongeluk veroorzaakte hersenschade. Markus raakte eenzijdig verlamd, kon niet meer lezen of schrijven en hield er zware afasie aan over.
Hals over kop kwam hij weer terug in Nederland en volgde een langdurige revalidatie in de Hoogstraat in Utrecht.

Door zijn doorzettingsvermogen, hard werken, optimisme, en de wil om een stap verder te komen, ondanks de slechte prognose, kan Markus zich inmiddels redelijk zelfstandig redden en een simpel gesprek voeren.

Hij fiets op zijn sportieve driewieler door de stad, doet onder andere mee aan handicapzeilen en heeft weer met zijn linkerhand het tekenen en schilderen opgepakt.

Inmiddels is aquarelleren zijn passie geworden. Hij schildert mooie landschappen en de bebouwde omgeving, hierin zien we duidelijk het oog van een architect terug.

Voor de expositie de A-Factor schildert Markus een van de achergronden.

Bekijk meer werk van Markus.