Nieuw atelier en nieuwe begeleidende kunstenaar

Vanaf 14 januari zal het afasie-atelier Haarlem zijn deuren weer openen op een nieuwe locatie. Iedere vrijdagochtend van 10:00-12:00 uur zijn mensen met afasie van harte welkom om te komen tekenen en schilderen.

Het afasie-atelier wordt georganiseerd door Ons Tweede Thuis. De bijeenkomsten worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Marline Fritzius.

Het afasie-atelier vindt plaats in locatie De Liede, een dagbestedingslocatie van Ons Tweede Thuis voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. De locatie is goed toegankelijk voor mensen met een hulpmiddel en bij een lichte ADL-vraag is ondersteuning mogelijk.

Wil je je inschrijven of meer informatie? Mail dan naar: afasie-atelierhaarlem@onstweedethuis.nl.

Nieuwe begeleidende kunstenaar

Voor de bijeenkomsten heeft de organisatie een enthousiaste begeleidende kunstenaar aangetrokken, namelijk Daisy Scheepbouwer.

Daisy studeerde af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Nu werkt Daisy in Haarlem aan haar olieverfschilderijen. Daisy’s olieverfschilderijen zijn erg kleurrijk en hebben bijna altijd de mens als thema.

Naast het schilderen maakt Daisy zelf kleding. Ze maakt duurzame kleding door stoffen te recyclen of door een kledingstuk zo te maken dat het op meerdere manieren draagbaar is.

‘Ik vind het waardevol om, zonder te oordelen, mensen met afasie uit te dagen zich creatief te uiten,’ zegt Daisy.