Onze kunstenaars exposeren in Heliomare

Wie Heliomare Centrum voor Specialistische Revalidatie in Wijk aan Zee bezoekt, kan genieten van onze nieuwste tentoonstelling. Op verschillende verdiepingen staan kunstwerken gemaakt door mensen met afasie die bij ons in Amsterdam schilderen en boetseren onder begeleiding van een kunstenaar.

Werk van Karin op de eerste etage.

In Heliomare staan nieuwe beelden van Betty Heijst, Helma Nagelkerke, Edward Reuser, Karin Mantel, Marjon Poort, Nandos Scheerder en Pieter Ledder. Van Herman Bodt hangen enkele treffende schilderijen in een wachtruimte.

Van begeleidend kunstenaar Janko Berman zijn ook twee beelden in de expositie opgenomen, namelijk zijn bustes van Frida Kahlo. Ook is er een buste neergezet van onze vrijwilliger Loes en van oud-deelnemer Rex.

Twee keer Frida Kahlo door Janko.

De meeste deelnemers hebben zelf hun werken geselecteerd. Onze etaleur Jan is hard aan het werk geweest om de werken mooi neer te zetten.

De werken zijn nog tot en met eind oktober te zien.

Het werk van Nandos staat op de begane grond.
Het werk van Edward op de eerste etage.

Afasie-ateliers

In Noord-Holland zijn in totaal vier afasie-ateliers. Behalve in de onze aan de Brouwersgracht, kunnen mensen met afasie terecht in Haarlem, Hoorn en Middenbeemster. Door heel Nederland zijn van dit soort afasie-ateliers die mede mogelijk worden gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Marline Fritzius.

De beelden van Marjon staan op de tweede etage.
De schilderijen van Herman hangen in een wachtruimte.