Schilderen in eigen tuin

Inmiddels zijn de schilderbijeenkomsten in Afasiecentrum Eindhoven weer begonnen. Door Corona kon dat echter een paar maanden niet. Online begeleiden was geen optie. Daarom ging Tonnie Vos, coördinator en begeleid kunstenaar van het atelier, bij de deelnemers thuis langs.

Tonnie nam voor iedereen een mooi schilderpakket mee en een thuisopdracht. Ook kon ze zo mensen op maat tips geven. En gezellig in de tuin even bijpraten.

Tonnie vertelt erover: ‘Echt iedereen was heel enthousiast en blij. In zoverre het mogelijk was iedereen zeer spraakzaam, soms ook de partner. Naast het pakketje met schilderspullen, kaarsje en wat lekkers, had ik ook een opdracht voor thuis bedacht.’

Tonnie had twee figuren uit de oudheid laten printen op schilderpapier. De deelnemers beschilderde deze thuis. Waar gewenst kon Tonnie ze begeleidden.

Wanneer de Corona-tijd voorbij is, worden de kunstwerken meegenomen naar het Afasiecentrum. Daar wordt er een passe-partout omheen gemaakt, zodat de werken in Dommelhoef tentoongesteld kunnen worden.

Tonnie: ‘Het waren heel bijzondere ontmoetingen, aangrijpend en ontroerend, maar meestal heel leuk en blij. Een van mijn lieve zusjes is een dag meegegaan.’