Drukke opening november expositie

Zondag 12 november was de opening van een nieuwe expositie in ons atelier. De deelnemers van maar liefst twee groepen lieten hun recente mooie werken zien. Beide groepen worden begeleid door kunstenares Martje van der Heide.

Martje voorzag de meeste kunstwerken van informatie over de deelnemers die te lezen is op kaartjes die bij de werken hangen. Een leuke toevoeging op de gebruikelijke gegevens die bij een werk worden geplaatst. Zo konden de bezoekers van de opening, de deelnemers en aanhang en nieuwsgierigen, de kunstenaars achter de werken een beetje leren kennen.

Bij Atelier Marline Fritzius komen wekelijks ruim 50 mensen met afasie in het atelier om te schilderen, tekenen of te boetseren. Dat doen ze in kleine groepjes onder begeleiding van een professioneel kunstenaar.

Van tijd tot tijd organiseren we exposities in ons atelier en elders, om de mooiste en interessantste werken te laten zien. Eerder dit jaar exposeerden we enkele maanden in Heliomare in Wijk aan Zee en er is een doorlopende expositie in Afasiecentrum Amsterdam. Zo’n vijf keer per jaar organiseren we een expositie in ons atelier aan de Brouwersgracht in Amsterdam.

Op de foto hierboven bedankt deelnemer Markus Martje met een bos bloemen. 

Deelnemer Piet staat trots bij zijn werk.
Deelnemer Gerrit en zijn vrouw staan naar zijn werk te kijken.
Vrijwilligers Gerdien en Rob.
Deelnemer Threes en aanhang.
Deelnemer Michael van de donderdagochtendgroep reed op de scootmobiel door het atelier.
Carel en Bettina.