Gezellige opening expositie in De Gouden Reael

Het was gezellig druk op de opening van onze expositie in De Gouden Reael op zondag 12 juni.

Denise, Frans, Fransisca, Gera, Gerard Jos, Lot, Nettie, Rammy, Roos en Wil.  Deze tien kunstenaars met afasie laten hun creatieve talent zien: portretten, landschappen, stillevens, abstracte werken én een geboetseerde schoen. In fysiotherapiepraktijk De Gouden Reael hangen in totaal twintig werken, een selectie van het werk dat in de afgelopen twee jaar is gemaakt. De deelnemers zitten in de groepen van Bastiaen Vries en Ellen Verheijen, twee enthousiaste kunstenaars die hen begeleiden. Samen met Jan Visser hebben ze de expositie ingericht. Jan heeft alle werken mooi ingelijst.

‘We zijn supertrots op onze groepen en laten graag zien wat ze allemaal voor moois maken. Dat is eigenlijk de reden voor deze expositie,’ zegt Bastiaen. Iedere deelnemer werkt op zijn eigen niveau. De een als amateur, de ander als een kunstenaar met veel ervaring. Het werk is daardoor uiteenlopend.

De uitnodiging voor de opening.

Zondag waren bijna alle deelnemers er om de opening bij te wonen, en ze hadden vrienden en familie meegenomen. Daardoor was het gezellig druk in de Gouden Reael en later ook in ons atelier aan de Brouwersgracht waar de borrel plaatsvond.

De werken hangen tot en met 31 augustus in de fitnessruimte van de fysiotherapiepraktijk. Leuk, want dan hebben de cliënten tijdens het bewegen iets bijzonders om naar te kijken.

Het adres van fysiotherapiepraktijk de Gouden Reael is Willemstraat 45 te Amsterdam.

Bezichtigen kan alleen op afspraak. Neem daarvoor contact op met bas@stichtingmarlinefritzius.nl.

Binnenkort zetten we de video van de opening online.

Ellen en Bas voor De Gouden Reael. Foto: Franco.
Applaus voor Fransisca. Foto: Michael.
Frans leidt een familielid rond. Foto: Michael.
Na de opening was het tijd voor de borrel in het atelier. Foto: Ellen.