Milu Chen

Milu Chen is gefascineerd door het maken van kunst met een interdisciplinaire benadering. Het hart van Milu’s artistieke passie ligt in het vermogen om complete universums vorm te geven, waar verbeelding geen grenzen kent. Er zijn eindeloze mogelijkheden om te combineren met een diverse reeks composities. Deze bestaan uit kleur, vorm, textuur, beweging, geluid en geur.

Ze vindt vaak vreugde in het samenvoegen van deze elementen om leven te brengen in het anders levenloze. Haar enthousiasme over het nieuw gevonden moet gedeeld worden met haar publiek en ze probeert dit wonder in hun realiteit over te brengen.

De drijvende kracht achter Milu’s artistieke praktijk komt voort uit de erkenning dat veel volwassenen verslagen worden door de complexiteiten van het dagelijks leven. Ze filteren vaak het spelen uit hun systemen en vervangen dit door hun geïsoleerde routines. Milu gelooft vastberaden dat spelen de leeftijd overstijgt, in de hersenen worden reacties geactiveerd om nieuwe standpunten en bewustzijn van cognitiviteit te creëren. Via haar kunst streeft ze ernaar om openheid te vernieuwen, geluk te ontwaken en individuen terug te leiden naar de nieuwsgierigheid van hun innerlijke kind.

De dinsdagmiddaggroep begeleidt Milu met liefde en passie. De deelnemers zijn als familie voor haar. Milu vindt het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt: ‘Zo komt de ware kunstenaar naar boven.’ Milu voelt aan wat de groep nodig heeft. De ene week zijn ze hard in stilte aan het werk en de andere week is er meer ruimte voor sociale gesprekken. Als iemand vast komt te zitten in het kunstproces, weet Milu goed raad om ze verder te helpen.

Bekijk Milu’s werk op haar Instagramaccount.