Doel

De Stichting Marline Fritzius heeft als doel schilderen voor mensen met afasie mogelijk te maken.

Afasie ontstaat door niet aangeboren letsel in het taalcentrum van de hersenen. Wanneer mensen zich niet meer in taal kunnen uitdrukken, kan het uiten in beeld een plezierige en betekenisvolle bezigheid zijn.

In Amsterdam bevindt zich het Atelier van Stichting Marline Fritzius waar mensen wekelijks schilderen en boetseren. Ook op andere plaatsen in Nederland zijn, mede dankzij de Stichting, schilderlessen voor mensen met afasie gerealiseerd.

Het beloningsbeleid: het bestuur ontvangt geen vergoeding voor haar werkzaamheden. De stichting heeft 1 betaalde kracht in dienst. De bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd

Beleidsplan : klik hier voor het beleidsplan