Kantoor

Hanna

Hanna geeft leiding aan de St Marline Fritzius. Als uitvoerend bewegingstherapeut maakte zij al kennis met NAH en afasie. Na haar studie antropologie werkte zij o.a. als trainer interculturele communicatie en als studieadviseur bij de VUMC.
Met hart en ziel sta ik achter ons doel. Afasie grijpt diep in in het leven van mensen die erdoor worden getroffen. In alle verhalen is er een leven voor en een leven na de afasie. Niet meer gewoon kunnen vertellen wat je deed op een dag, laat staan precies omschrijven wat je voelt. Je kunt niet weten hoe dat is totdat het je overkomt denk ik. In onze ateliers kunnen mensen zonder woorden in beeldtaal weer iets moois creƫren. De resultaten zijn vaak verbazingwekkend goed. Dat er vriendschappen ontstaan, mensen zich thuis gaan voelen en er wordt gelachen en soms gehuild is een waardevolle bijkomstigheid.

Finn

Finn werkt op het kantoor van de Stichting Marline Fritzius. Hij is opgeleid in de taalwetenschap, waar hij in aanraking kwam met afasie. Momenteel is hij bezig met een onderzoeksmaster Forensische Taalkunde aan de VU.
Elk mens heeft behoefte aan een taal om mee te spreken. Loop een dagje rond op de Stichting, en je ziet dat dat niet per se met woorden hoeft. Ik werk zelf ook graag met mijn handen, en weet hoe fijn het is om je creatief te kunnen uiten. Samen met Hanna zorg ik ervoor dat onze cursisten dat zo goed mogelijk kunnen doen. Ik houd me bezig met allerlei projecten, zoals de organisatie van het jaarlijkse bezoek aan een museum. Er op die manier voor zorgen dat iedereen haar of zijn taal kan vinden - dat zie ik als onze taak.